The Artist's Way

Voordat een kind spreekt, zingt het. Voordat ze schrijven, tekenen ze. Zodra ze staan, dansen ze. Kunst is de basis van menselijke expressie.

- Phylicia Rashad

Iedereen. Ja, iedereen kan terug contact maken met dit innerlijke kind. Wij zijn diep vanbinnen creators, magicians, wizards, muses, healers, … we zijn het enkel vergeten.

The Artist`s Way is een inspirerende tool om ons hier terug aan te her*inneren. Om ons wonderlijke kind opnieuw te verbinden met de wijze vrouw*man die kiest voor een expressiever authentiek leven.


In 12 weken kom je dichter tot wie je écht bent, wat je écht voelt en denkt los van de ander. Deze training daagt je uit om groots te dromen, om kleine dagelijkse stappen te zetten hiertoe. Jij wordt stuurvrouw, stuurman van je eigen leven, op een creatieve speelse manier.


De instrumenten waar we mee werken zijn de dagelijkse ochtendpagina's en de Artist's Dates. Het dagelijks schrijven met de hand geeft diepte in tegenstelling tot snelle computers. Een dagelijks ritueel waardoor je dag meer gestuurd verloopt. Je voelt je steviger gegrond, neemt je ruimte in, spreekt meer waarachtig, voelt wat past wat niet langer meer past en handelt hier naar. 


De Artist’s Dates maken dat je je intuïtie hoort, dat je authentieker leeft en beleeft. Dat je je gekke impulsen volgt en nieuwe dingen onderneemt, die je telkens opnieuw verrassen. Openstaan voor de giften van het leven, overvloed die er is als je open kijkt. Magische synchroniciteit, die andere werkelijkheid altijd aanwezig in en rondom, wordt meer en meer ervaren.


Naast het schrijven werken we tijdens de sessies met beeld en klank als medium. Directe expressie als katalysator om de thema’s dieper te verwerken. Een beeld en de energie erin zegt vaak veel meer dan duizend woorden… luisteren naar de klank van een emotie geeft zoveel meer helderheid en inzicht.

Het samen delen in groep maakt een groot verschil. Ieder op zijn manier, ieder met zijn issues, zijn vragen, zijn obstakels, zijn dromen, … spiegelend en inspirerend voor elkaar.


Ik begeleid nu al verschillende jaren dit traject, dat groeit samen met mij. Vind het enorm boeiend om getuige te zijn van ieders proces van ontwaken, wat The Artist's Way in de kern doet. Naast een specialisatie in klank en beeld heb ik een sterk geloof en vertrouwen in de creatieve mogelijkheden van elke mens. Ik breng jou korter tot dieper horen, dieper zien, dieper verwoorden van wat jou roert, wat jou raakt, wat jou beweegt. Jouw ziel wordt jouw gids, hierop leer je vertrouwen.

Jouw meesterschap is het enige waar ik op focus!

'To live a creative life, we must lose our fear of being wrong' 
- Joseph Chilton Pearce

Naast woord gebruiken we meditatie, beeld en klank als directe expressievorm om uit te drukken wat leeft, wat speelt binnenin. Ik ondersteun jouw helende reis door je tools en instrumenten aan te reiken om je makkelijker te openen voor je creatieve krachten en hoe je je kan enten op de ‘stroom’. Je ervaart je ware essentie op een speelse, magische en vrolijke manier. Dit ben jij. 


Een kleine groep maakt dat het veilig is om jezelf te tonen, met alles wat er is, klaar om te spiegelen.


Formule: Gratis kennismaking via Zoom, 12 wekelijkse bijeenkomsten van 3,5 uur plus een gratis extra bijeenkomst drie maanden na afloop van de training.

Anderen over the Artist's way

 "The Artist Way bij Karen volgen voelde voor mij als een duw(tje) in de rug om mijn eigen weg te vervolgen. Naast de duidelijke structuur die het boek aanreikt, heeft Karen zelf op een heel persoonlijke en - voor mij nieuw - sjamanistisch creatief therapeutische wijze een zeer ondersteunende begeleiding. Ik volgde de ‘rustige’ variant van tweewekelijkse bijeenkomsten waardoor ik de tussentijd goed kon gebruiken om de opdrachten te verwezenlijken en de vernieuwende inzichten te verteren. Ook nu nog, maanden na datum, werkt het aangegane proces bij mij gestaag door in de  alledaagse uitdagingen. Meer dan een aanrader om jezelf te ontdoen van ingelopen overtuigingen waar je nu voor goed komaf wil van maken zodat je je eigen plek -eindelijk- kan/mag innemen."

- Femke Dufloo