top of page
The 5 Seeds Syllables of The Warrior Mind ( + Raw Cacao )

Deze stem-meditatie wordt beoefend door leden van de Bönn traditie, een spirituele stroming uit Tibet. Het is een eenvoudige en bijzonder krachtige activeringstechniek. Het ‘planten, koesteren en cultiveren’ van de 5 Seeds (AH, OM, HUNG, RAM en SZA) brengt ons mentaal en emotioneel meer in evenwicht, klaar om samen te werken met de uitdagingen in ons leven. Ik nodig je uit om je innerlijke krijg(st)er te omarmen en je zacht.moedige stem in de wereld te zenden. 

 

We starten met een meditatie waarin jouw intentie helder wordt. Gevolgd door een korte deelronde. Deze is aanvang voor het inzetten van de klanken die we 22 minuten chanten. Ik sluit af met een korte download met stem. 

 

Wekelijks op zondagochtend van 9.30 u tot 11.00 u. Start vanaf 12 mei.

 

Inschrijven is gewenst om de nodige cacao per sessie te voorzien.

Bijdrage per bijeenkomst is 20 €.

 

Grensstraat 29 3010 Kessel-lo.

Mama Amor * Raw Cacao uit Guatemala

Guatemala. Ik heb er 20 maanden geleefd en heb de lokale bevolking gevoeld, hun open hart. Zo ook de vrouwen van het vrouwencollectief 'Nuevo Amanecer' dat cacao teelt. Om dit vrouwencollectief te steunen bied ik hun cacao aan in mijn coachings . klankactivaties . workshops . readings . ceremonieel tijdens retraites en trainingen. 

Aan de Pacific Coast van Guatemala, in het dorpje “San Antonio Suchitepequez”, een vruchtbare & tropische oase, bevindt zich de thuisbasis van Dona Odilia en haar oudste dochter Evelyn. Zij werken samen met een team van 14 vrouwen, voornamelijk alleenstaande moeders en weduwen om de cacaoplant in haar traditionele vorm te eren en te cultiveren. 
Het collectief versterkt zichzelf door deze vrouwelijke traditie verder te zetten. Hun verbinding en respect voor de cacaoplant komt voort uit hun oorspronkelijke Maya-roots en de erfenis van een familie die sinds vele generaties met cacao werkt. 

Bij de bereiding van hun cacaopasta die ze “Mama Amor” noemen wordt uitzonderlijk veel aandacht geschonken aan het garanderen van uitzonderlijk hoge kwaliteit, door het bewaren van de medicinale, ceremoniële en nutritieve eigenschappen. Dit is een puur product, zonder toevoegingen. De bonen worden gefermenteerd, in de zon gedroogd, geroosterd en vermalen tot een pasta, welke in blokvorm wordt verkocht.

Cacao wordt al eeuwenlang gebruikt, onder Maya's, Azteken en Tolteken, het is en was één van de belangrijkste natuurlijke geneesmiddelen op het continent dat oorspronkelijk “Abya Yala” heette, maar dat we nu beter kennen als Amerika.
De legendes vertellen dat cacao naar de aarde werd gebracht vanuit een andere dimensie. Het was de god Kukulkán, ook bekend als de Gevederde Slang, die een cacaoboom uit deze dimensie smokkelde om haar heilige vrucht, de cacaoboon, hier op aarde te delen. De cacaoboon werd vereerd als het voedsel van de Goden en lange tijd gebruikt als betaalmiddel om handel te drijven. 

Maya’s gebruik(t)en haar in ceremonies om het leven en de dood te vieren en verbinding te maken met hun goddelijke essentie, aanwezig in het hart.
Dit is ook meer en meer een collectief verlangen, het openen van ons hart en leven vanuit onze essentie. Cacao, in zijn zuivere vorm, is hiertoe een heerlijk, smaakvol en sensueel medicijn. De magische kwaliteiten worden wereldwijd erkend om ons als mens in onze transitie van hoofd naar hart te ondersteunen.

Ik verdeel de cacao van dit inspirerende vrouwencollectief ‘Nuevo Amanecer’ uit Guatemala. 

*  De prijs voor één pond, één blok, 435 gr cacao is 35 euro.
* Eén pond serveert 12 porties waarin je het zachte openen van het hart kan ervaren.

Je kan ook kiezen om dagelijks cacao te drinken in een lagere dosis. Het is fijn om de dag met een heldere intentie in te zetten, als alternatief voor koffie.

bottom of page